Selectiecommissie

Eric jr van der Vleuten

Onder begeleiding van zijn vader ontwikkelt Eric jr. van der Vleuten zijn talent als springruiter. Op de Sunshine Tour boekte hij dit jaar de nodige successen.

Terwijl bij Stal Van der Vleuten broer Maikel alle kaarten op de topsport zet, verdeelt Eric jr. zijn aandacht over springsport, evenementenorganisatie en handel. Opgeleid aan de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding in Deurne richt Van der Vleuten jr. zich op de professionele en veelal internationale markt van talentvolle springpaarden. Jong talent scouten, goed opleiden en dan de klant blij maken met een passend paard, dat ziet Eric jr. als grote uitdaging.

Met ondersteuning van de ervaren Kees van den Oetelaar en van zijn vader, trekt Eric jr. de kar bij de Future Sport Horse Sales. Met deze veiling van getalenteerde toekomstpaarden wil Eric jr. laten zien waar Stal van der Vleuten voor staat: kwaliteit voor de lange termijn.

Kees van de Oetelaar

Kees van den Oetelaar is één van Nederlands succesvolste scouts en eigenaren van springpaarden. Hij ontdekte vroegtijdig het talent van cracks als Jikke, Cedric, In Style en Hickstead. Zijn tophengst VDL Groep Verdi was jarenlang een steunpilaar van het gouden Nederlandse springteam.

Als (mede-)eigenaar van dekhengsten als Concorde, Verdi, Marius Claudius en Eldorado van de Zeshoek leverde Van den Oetelaar een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het hedendaagse springpaard.

Kees van den Oetelaar heeft zijn onderneming opgebouwd in de sportpaardenhandel. Daarnaast staat het professionele leven van Van den Oetelaar in het teken van de passie voor fokkerij. De hengsten die hij al zijn hele leven in bezit heeft stonden eerst bij andere hengstenhouders ter dekking, maar sinds zijn dochter Lotte in het bedrijf is gekomen, zijn veel ‘Oetelaar-hengsten’ via het eigen bedrijf in Schijndel beschikbaar voor de fokkerij.

Eric van der Vleuten

Het natuurtalent van Eric van der Vleuten kwam al op jonge leeftijd bij Manege Heijligers in Asten aan het daglicht. Als 17-jarige nam hij met Kojack H al deel aan de Wereldbekerkwalificatie in Antwerpen. Collega’s die een positieve invloed hadden op de ontwikkeling van Eric van der Vleuten als topruiter waren André Heijligers, Piet Raijmakers en Henk Nooren.

De lijst paarden waarmee Van der Vleuten op hoog niveau succesvol was is lang. Hij won prijzen met Expo Graphic, Diejasper T en Jikke, nam aan Wereldbekerfinales deel met Vink Especiale en ging met Vink Flower en Expo Matchline naar de wereldkampioenschappen. Met VDL Groep Tomboy won Van der Vleuten de Wereldbekerkwalificatie van London-Olympia.

Lang is de lijst toppaarden die Eric van der Vleuten al op jonge leeftijd signaleerde Behalve talentscout en coach van zijn zoons Maikel en Eric jr. is Van der Vleuten ook de bondstrainer van de Spaanse federatie.